Dni adaptacyjne

„Nareszcie wszystko wokół rozbrzmiewa Waszym gwarem!
bo bez Was nie ma Przedszkola… jesteście sensem jego i darem!”
🥀🌼🥀🌼🥀🌼🥀🌼🥀🌼🥀🌼🥀🌼🥀🌼🥀🌼🥀🌼🥀🌼
Dziś DZIELNE CHABERKI przeżywały swój dzień adaptacyjny w Przedszkolu. Było mnóstwo radości i dobrej zabawy. Wszyscy zgodnie zadecydowali, że… „jutro też przyjdą… ” A więc czekamy na Was jutro. Z radością!
Więcej zdjęć do obejrzenia pod linkiem:
https://www.facebook.com/2161302284092235/posts/2886697181552738/

Przedszkole Publiczne Kwiatki św. Franciszka

ul. Dzielna 11A, 01-023 Warszawa
tel./fax. 22 632 77 99
dzielna@kwiatkifranciszka.edu.pl

Przedszkole Publiczne Kwiatki św. Franciszka

ul. Dzielna 11 A, 01-023 Warszawa
tel./fax. 22 632 77 99
dzielna@kwiatkifranciszka.edu.pl

26 – 30 września 2022
Poniedziałek – 26 września
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynka sopocka, ogórek świeży, papryka, herbata z
cytryną.
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, pulpeciki drobiowe, kasza kuskus, marchewka kostka,
kompot owocowy
Podwieczorek: Kasza manna, chrupki kukurydziane, śliwki, kompot.
Wtorek – 27 września
Śniadanie: Bagietka z masłem, pasztet z indyka, ogórek kiszony, marchewka, herbata owocowa.
Obiad: Barszcz ukraiński, pierogi z mięsem, ogórek kiszony, lemoniada cytrynowa.
Podwieczorek: Racuchy z jabłkiem, herbata z cytryną, banan.
Środa – 28 września
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, płatki owsiane na mleku, ogórek świeży, marchewka,
herbata.
Obiad: Krupnik, antrykot z kurczaka w chrupiącej panierce kukurydzianej, ziemniaki tłuczone,
surówka z pomidorów koktajlowych ze szczypiorkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek: Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek kiszony, jabłko, herbata z cytryną.
Czwartek – 29 września
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku, ogórek świeży, pomidor,
herbata z cytryną.
Obiad: Rosół z makaronem, klops w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej,
herbata miętowa.
Podwieczorek: Bagietka z masłem, jajko gotowane, ogórek kiszony, jabłko, herbata miętowa.
Piątek – 30 września
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna, ogórek świeży, papryka, marchewka,
herbata z cytryną.
Obiad: Zupa kalafiorowa, smażony filet z miruny, ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty,
napar owocowy.
Podwieczorek: Bagietka z masłem, serek owocowy, świeżo wyciskany sok marchwiowo-jabłkowy,
herbata.