Przedszkole Kwiatki Św. Franciszka

Jadłospis

JADŁOSPIS

16maja  – 20maja

  • Poniedziałek – 16maja

Śniadanie:Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, ogórek świeży, marchewka, herbata owocowa.

Obiad:Zupa ogórkowa,soczysty kurczak z pieca,ryż, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.

Podwieczorek:Makaron z sosem jogurtowo-truskawkowym, herbata z cytryną, owoc.

  • Wtorek – 17maja

Śniadanie:Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serek biały almette, , pasztecik, ogórek świeży, herbata z cytryną, jabłko.

Obiad:Zupa pomidorowa z makaronem świderki,kotlet mielony, ziemniaki z wody posypane koperkiem, domowe buraczki zasmażane, lemoniada cytrynowa delikatnie słodzona miodem.

Podwieczorek:Gofry z owocami, kompot.

  • Środa – 18maja

Śniadanie:Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, ogórek kiszony, herbata, jabłko.

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami, Makaron penne z jogurtem i truskawkami, surówka sezonowa, kompot owocowy.

Podwieczorek:Parówki na ciepło, pieczywo mieszane z masłem, papryka, pomidor, herbata z cytryną, owoc.

  • Czwartek – 19maja

Śniadanie:Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica, papryka, rzodkiewka, ogórek świeży, herbata owocowa.

Obiad:Zupa ziemniaczana,Strogonoff z udźca indyka z warzywami, kopytka, ogórek kiszony,herbata miętowa.

Podwieczorek:Bagietka z masłem o serkiem owocowym, jabłko, pomarańca, kompot.

  • Piątek – 20maja

Śniadanie:Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna z jajkiem, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

Obiad:Zupa Minestrone,Pierogi z białym serem, polewa jogurtowa, marchewka na słodko,napar owocowy.

Podwieczorek:Babeczki owocowe, kompot. Świeżo wyciskany sok marchwiowo-jabłkowy.

Przedszkole Publiczne Kwiatki św. Franciszka

ul. Dzielna 11A, 01-023 Warszawa
tel./fax. 22 632 77 99
dzielna@kwiatkifranciszka.edu.pl

JADŁOSPIS
4 maja - 6 maja
 Środa – 4 maja
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet z
indyka, ogórek świeży, papryka, herbata z cytryną, jabłko.
Obiad: Krupnik staropolski z kaszą jęczmienną, makaron w sosie bolońskim
posypany żółtym tartym serem, surówka colesław, kompot owocowy.
Podwieczorek: Budyń malinowy, biszkopty, kompot, banan.
Czwartek – 5 maja
Śniadanie: Bagietka z masłem i polędwicą, pomidor, ogórek, herbata owocowa.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Śmigiełka drobiowe w panierce z ziemniakami,
mizeria z jogurtem naturalnym, lemoniada cytrynowa delikatnie słodzona miodem.
Podwieczorek: Makaron z jogurtem truskawkowym, kompot, owoc.
 Piątek – 6 maja
Śniadanie: Pasta rybna, bagietka z masłem, ogórek kiszony, herbata z cytryną, jabłko.
Obiad: Zupa jarzynowa, Leniwe z polewą jogurtowo-truskawkową, surówka
z marchewki i jabłka, napar owocowy.
Podwieczorek: Babeczki czekoladowe, herbata z cytryną, świeżo wyciskany sok
marchwiowo-jabłkowy.

Przedszkole Publiczne Kwiatki św. Franciszka

ul. Dzielna 11 A, 01-023 Warszawa
tel./fax. 22 632 77 99
dzielna@kwiatkifranciszka.edu.pl