Wystartowaliśmy!

Wystartowaliśmy! Z radością! Na dobre!
Mija zaledwie tydzień, jak jesteśmy znów razem, a chwilami wydaje się nam, żeśmy się w ogóle nie rozstawali… bo znów tak domowo, bo znów tak radośnie. I chociaż nasze 3-latki właśnie pokonują lata świetle w wychodzeniu na przeciw światu i nowej rzeczywistości, chociaż na nowo nasze starsze Przedszkolaki znów przekonują się do rannego wstawania, to wszystkie zmagania wydają się być do przebrnięcia, bo potem… serca nasze już rwą się do przedszkolnej codzienności, sami popatrzcie… ile radości.
A więc: KWIATKI NA START!!!
Więcej zdjęć do obejrzenia pod linkiem:

Przedszkole Publiczne Kwiatki św. Franciszka

ul. Dzielna 11A, 01-023 Warszawa
tel./fax. 22 632 77 99
dzielna@kwiatkifranciszka.edu.pl

Przedszkole Publiczne Kwiatki św. Franciszka

ul. Dzielna 11 A, 01-023 Warszawa
tel./fax. 22 632 77 99
dzielna@kwiatkifranciszka.edu.pl

26 – 30 września 2022
Poniedziałek – 26 września
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, szynka sopocka, ogórek świeży, papryka, herbata z
cytryną.
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, pulpeciki drobiowe, kasza kuskus, marchewka kostka,
kompot owocowy
Podwieczorek: Kasza manna, chrupki kukurydziane, śliwki, kompot.
Wtorek – 27 września
Śniadanie: Bagietka z masłem, pasztet z indyka, ogórek kiszony, marchewka, herbata owocowa.
Obiad: Barszcz ukraiński, pierogi z mięsem, ogórek kiszony, lemoniada cytrynowa.
Podwieczorek: Racuchy z jabłkiem, herbata z cytryną, banan.
Środa – 28 września
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, płatki owsiane na mleku, ogórek świeży, marchewka,
herbata.
Obiad: Krupnik, antrykot z kurczaka w chrupiącej panierce kukurydzianej, ziemniaki tłuczone,
surówka z pomidorów koktajlowych ze szczypiorkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek: Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, ogórek kiszony, jabłko, herbata z cytryną.
Czwartek – 29 września
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku, ogórek świeży, pomidor,
herbata z cytryną.
Obiad: Rosół z makaronem, klops w sosie własnym, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej,
herbata miętowa.
Podwieczorek: Bagietka z masłem, jajko gotowane, ogórek kiszony, jabłko, herbata miętowa.
Piątek – 30 września
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna, ogórek świeży, papryka, marchewka,
herbata z cytryną.
Obiad: Zupa kalafiorowa, smażony filet z miruny, ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty,
napar owocowy.
Podwieczorek: Bagietka z masłem, serek owocowy, świeżo wyciskany sok marchwiowo-jabłkowy,
herbata.