Przedszkole Kwiatki Św. Franciszka

Jadłospis

JADŁOSPIS

5 lipca – 16 lipca

  • Poniedziałek – 5 lipca
    Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, ser biały, jogurt naturalny, dżem truskawkowy, sałata, ogórek świeży, herbata z cytryną słodzona miodem.
    Obiad: Zupa zarzutka, spaghetti bolognese, surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowym, kompot owocowy.
    Podwieczorek: Bagietka żytnia z masłem, polędwica drobiowa, sałata, pomidor, papryka, herbata owocowa, owoc.

 

  • Wtorek – 6 lipca
    Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku z rodzynkami, pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna, sałata, ogórek świeży, papryka, herbata z cytryną słodzona miodem.
    Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, antrykot z kurczaka w chrupiącej panierce kukurydzianej z ziemniakami i warzywa gotowane na parze, cytroneta.
    Podwieczorek: Gofry z dżemem truskawkowym niskosłodzonym, herbata owocowa, owoc.

 

  • Środa – 7 lipca
    Śniadanie: Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka gotowana, sałata, pomidor, herbata z cytryną słodzona miodem.
    Obiad: Żurek z ziemniakami, pieczeń rzymska w sosie, ryż i buraczki zasmażane, herbata owocowa.
    Podwieczorek: Bagietka żytnia z masłem, pasta z papryki i pomidora, sałata, ogórek świeży, kisiel do picia, owoc.

 

  • Czwartek – 8 lipca
    Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, indyk gotowany, ser żółty, sałata, pomidor, papryka, herbata z cytryną słodzona miodem, marchewka.
    Obiad: Zupa z fasolki szparagowej, potrawka z indyka podawana z kaszą jęczmienną oraz surówką z ogórka kiszonego, lemoniada słodzona miodem.
    Podwieczorek: Gofry z dżemem malinowym, herbata owocowa, owoc.

 

  • Piątek – 9 lipca
    Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na maśle, sałata, ogórek świeży, herbata z cytryną słodzona miodem.
    Obiad: Zupa pieczarkowa, leniwe z polewą jogurtowo-truskawkową i marchewką na słodko, herbata miętowa.
    Podwieczorek: Bagietka żytnia z masłem, ser żółty „salami”, sałata, papryka, pomidor, herbata owocowa, owoc.

 

  • Poniedziałek – 12 lipca
    Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy „almette”, sałata, ogórek świeży, herbata z cytryną słodzona miodem, pomarańcza.
    Obiad: Żurek z ziemniakami, makaron, sos jogurtowy z truskawkami, rumianek z cytryną.
    Podwieczorek: Bagietka żytnia z masłem, szynka gotowana, sałata, pomidor, herbata owocowa, owoc.

 

  • Wtorek – 13 lipca
    Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata, papryka, rzodkiewka, herbata z cytryną słodzona miodem.
    Obiad: Rosół z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka zasmażana, kompot.
    Podwieczorek: Kasza manna z sokiem malinowym z masłem, herbata owowcowa, owoc.

 

  • Środa – 14 lipca
    Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, sałata, pomidor, herbata z cytryną słodzona miodem.
    Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, pierogi z mięsem, surówka warzywna, mięta z jabłkiem.
    Podwieczorek: Bagietka żytnia z masłem, jajko gotowane, sałata, ogórek świeży, herbata owocowa.

 

  • Czwartek – 15 lipca
    Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasztet z indyka, sałata, papryka, herbata z cytryną słodzona miodem.
    Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria z jogurtem, kompot.
    Podwieczorek: Bagietka żytnia z masłem, szynka gotowana, sałata, pomidor, herbata owocowa.

 

  • Piątek – 16 lipca
    Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, sałata, ogórek świeży, herbata z cytryną słodzona miodem.
    Obiad: Zupa zacierkowa, naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot.
    Podwieczorek: Bagietka żytnia z masłem, ser żółty „salami”, sałata, pomidor, herbata owocowa.

Przedszkole Publiczne Kwiatki św. Franciszka

ul. Rabsztyńska 5, 01-140 Warszawa
tel./fax. 22 631 81 42

rabsztynska@kwiatkifranciszka.edu.pl

Przedszkole Publiczne Kwiatki św. Franciszka

ul. Rabsztyńska 5, 01-140 Warszawa
tel./fax. 22 631 81 42

rabsztynska@kwiatkifranciszka.edu.pl